KilpailuluvatHUOM! Seurat eivät lähetä enään automaattisesti kenellekään seuraavan kauden lupia.

Voit pyytää D- ja A- kilpailuluvat seurasi jäsensihteeriltä, kun olet maksanut SRL:n jäsenmaksun ja käytyäsi sääntökoulutuksen (uudet kilpailijat ja suositus kahden vuoden välein vanhat).

Huom! Poikkeuksena, jos aiot aloittaa kauden kisaamalla E-luvalla ja loppukaudesta siirtyä kisaamaan D-luvalla. Tällöin seura myöntää D-luvan alla olevasta syystä jo ”etukäteen”. Toinen poikkeus on aluevalmennettavat, joilla tulee olla D-lupa ilmoittautuakseen valmennuksiin. Myös heille seura myöntää D-luvan ilman kvaaleja.

Jäsensihteeri lähettää kilpailulupamaksujen laskun vain sähköpostitse.

 

E-LUPA

HUOM! Jos aiot kisata 1 tasolla KOKO KAUDEN, tee E-lupa (10 euroa) liiton sivujen kautta. Jäsensihteeri ei näiden lupien kanssa voi auttaa muuten kuin tarkastamalla onko henkilötunnuksesi sporttirekisterissä (tämä on oleellinen tieto samoin kuin tieto rekisteröityneestä jäsenmaksusta seuralisenssin tekemiseen).

Jos olet aikeissa ottaa D-luvan myöhemmin kaudella, älä tee E-lupaa itsellesi! Kahta lisenssiä ei voi olla yhtaikaa ja edellisen luvan poistaminen ja uuden lisääminen voi viedä niin monta päivää, ettet välttämättä kerkiä saada haluamaasi lisenssiä ajoissa. Et myöskään saa hyvitystä E-luvan maksuista hankkiessasi D-luvan, vaan D-lupa maksetaan kokonaisuudessaan.

Eli jos luulet kilpailevasi kauden aikana sekä 1 tasolla että 2-tasolla, kannattaa hankkia suoraan D-lupa. Luvan voit anoa seuraltasi, muista hoitaa suoritukset kuntoon ennen kilpailemista 2 tasolla.

Seura suosittaa sääntökoulutuksiin osallistumista, vaikka kilpailisitkin koko kauden 1 tasolla! Varsinkin kilpailu-uraa aloitellessa on hyvä olla tietoinen kilpailuissa voimassa olevista säännöistä sekä käytännöistä.

D-LUPA

Vaadittavat suoritukset kenttä-, koulu- ja esteratsastuksessa:

D-lupaa (30 euroa) varten 1-tasolla: heC 50% , re80/70 +sääntökoulutus

HUOM! Jos kisaat vain joko koulussa tai esteillä, sinun ei ole tarpeellista suorittaa toisen lajin vaatimuksia! Voit myös anoa lupaa ennakkoon, vaikka et olisi vaatimuksia suorittanut.

Liitto suosittaa ratsastajia osallistumaan sääntökoulutuksiin vähintään kahden vuoden välein, myös JsR toivoo jäsenistön käyvän säännöllisesti sääntökoulutuksissa, vaikka kilpailisivat aktiivisesti.

Keski-Suomen aluejaosto järjestää aina vuoden alussa sääntökoulutuksen.  JsR kannustaa jäseniään osallistumaan ko. koulutukseen. Jos kuitenkin huomaat tarvitsevasi luvan vasta myöhemmin, niin ota yhteyttä Elina Elijoki (ks. yhteystiedot alla).  Tarvittaessa järjestämme koulutuksen ja kokeen vaikka vain sinulle.

Matkaratsastajille ja muille pienlajeille on omat sääntökoulutukset ja vaatimussuoritteet. Ota yhteyttä Keski-Suomen alueen pientenlajien vastaavaan.

Muista maksaa myös hevosesi kilpailulupa KIPAsta saatavilla maksutiedoilla sekä hoitaa rokotukset ajoissa kuntoon!

 

A-LUPA

Kilpaillaksesi 3-4 tasolla tarvitset A-luvan (150 euroa) , jonka saat myös anottua seuraltasi. Myös hevosen kilpailuluvat sekä rokotukset pitää olla kunnossa. Muista pitää rokotukset kunnossa.

 

C-LUPA

Kertalupa kilpailemiseen 3 tason kilpailuissa. Jos sinulla on D-lupa ja kauden aikana olisi tarjolla sopiva luokka  3 tason kilpailuissa, voit anoa seuralta C-luvan (5o euroa). Se oikeuttaa kilpailemaan yhdessä 3 tason kilpailussa yhden kerran (voit toki mennä kaksi luokkaa). Voit kauden aikana anoa ja kilpailla kahdesti C-luvalla. Luvan saat jäsensihteeriltä, ole ajoissa liikkellä, sillä prosessi on jokseenkin hidas.

 

HEVOSMAKSUT

Kilpaillaksesi 2-4(5) tasoilla kilpailleksesi tarvitsee hevosesi olla rekisteröity sekä hevosen vuosimaksu maksettuna ( 40 euroa).

Kilpaillaksesi 1 tasolla hevosen vuosimaksua ei tarvitse maksaa, mutta hevonen tulee olla rekisteröity.

Ratsastajat hoitavat itse hevosiin liittyvät maksut ja rekisteröinnit. Muistakaa myös rokotukset kuntoon!

 

Tietoa rokotuksista löytyy liiton sivuilta http://www.ratsastus.fi/kilpailut/kilpailuluvat/hevosen_kilpailuluvat

Tietoa kilpailijan luvista löytyy liiton sivuilta http://www.ratsastus.fi/kilpailut/kilpailuluvat

 

D- JA A-LUPIEN ANOMINEN

KAIKKI LUVAT kannattaa pyytää ja maksaa hyvissä ajoin, viimeistään kahta viikkoa ennen kilpailua, jotta ne ehtivät rekisteröityä ja aktivoitua! 

Kaikkia lupia voit anoa jasenasiat.jsr[ a ]gmail.com.

Jos sinulla on lupien tai maksujen kanssa ongelmia, ota yhteyttä ensijaisesti

jäsensihteeri Elina Hänninen jsr.jasenasiat.[a]gmail.com tai tai 040 507 0739.

Sinua voi myös auttaa liiton henkilöt

Sanna Sassi
040-5537513, sanna.sassi@ratsastus.fi
seura- ja harrastetoiminta

Emmi Kupiainen
045-122 5772, emmi.kupiainen@ratsastus.fi
Kilpailutoiminta

Tarvittaessa voit olla myös yhteydessä elina.elijoki[ a ]gmail.com tai Elina E. 040 751 1148.

 

Tässä vielä linkki liiton sivuille, missä on luvat ja niiden hinnat: ratsastajan kilpailuluvat

ruusukkeet