KilpailuluvatHUOM! JsR on liiton uudistuksen myötä siirtänyt kilpailuluvat verkko-ostoon. C-luvan ostosta voit lukea tarkemmin täältä.

Luvat siirtyivät verkko-ostoon tammikuun 2018 alusta ja jatkossa kilpailija itse tekee luvan itselleen vuosittain. Tämä edellyttää, että hänen rekisterissä olevissa jäsentiedoissaan on henkilötunnus ja sähköpostiosoite. Jos hetu/maili puuttuu, seuran jäsensihteeri lisää sen rekisteriin kilpailijan pyynnöstä.

Tuttuun tapaan KiPaan pääsee kirjautumaan n. 4 arkipäivän päästä siitä, kun jäsen- ja kilpailulupamaksu on maksettu.

Liiton ohje ratsastajalle luvan tekemiseen

Ja itse lupa hankitaan täältä

E-LUPA

HUOM! Jos aiot kisata 1 tasolla KOKO KAUDEN, tee E-lupa (10 euroa) liiton sivujen kautta.

Jos olet aikeissa ottaa D-luvan myöhemmin kaudella, älä tee E-lupaa itsellesi! Kahta lisenssiä ei voi olla yhtaikaa ja edellisen luvan poistaminen ja uuden lisääminen voi viedä niin monta päivää, ettet välttämättä kerkiä saada haluamaasi lisenssiä ajoissa. Et myöskään saa hyvitystä E-luvan maksuista hankkiessasi D-luvan, vaan D-lupa maksetaan kokonaisuudessaan.

Eli jos luulet kilpailevasi kauden aikana sekä 1 tasolla että 2-tasolla, kannattaa hankkia suoraan D-lupa.

Seura suosittaa sääntökoulutuksiin osallistumista, vaikka kilpailisitkin koko kauden 1 tasolla! Varsinkin kilpailu-uraa aloitellessa on hyvä olla tietoinen kilpailuissa voimassa olevista säännöistä sekä käytännöistä.

D-LUPA

Vaadittavat suoritukset kenttä-, koulu- ja esteratsastuksessa:

D-lupaa (30 euroa) varten 1-tasolla: heC 50% , re80/70 + sääntökoulutus. Jokainen luvan hakija huolehtii itse tarpeellisista tuloksista.

HUOM! Jos kisaat vain joko koulussa tai esteillä, sinun ei ole tarpeellista suorittaa toisen lajin vaatimuksia! Voit myös anoa lupaa ennakkoon, vaikka et olisi vaatimuksia suorittanut.

Liitto suosittelee ratsastajia osallistumaan sääntökoulutuksiin vähintään kahden vuoden välein, myös JsR toivoo jäsenistön käyvän säännöllisesti sääntökoulutuksissa, vaikka kilpailisivat aktiivisesti.

Keski-Suomen aluejaosto järjestää aina vuoden alussa sääntökoulutuksen.  JsR kannustaa jäseniään osallistumaan ko. koulutukseen. Jos kuitenkin huomaat tarvitsevasi luvan vasta myöhemmin, niin ota yhteyttä Elina Elijoki (ks. yhteystiedot alla).  Tarvittaessa järjestämme koulutuksen ja kokeen vaikka vain sinulle.

Matkaratsastajille ja muille pienlajeille on omat sääntökoulutukset ja vaatimussuoritteet. Ota yhteyttä Keski-Suomen alueen pientenlajien vastaavaan.

Muista maksaa myös hevosesi kilpailulupa KIPAsta saatavilla maksutiedoilla sekä hoitaa rokotukset ajoissa kuntoon!

A-LUPA

Kilpaillaksesi 3-4 tasolla tarvitset A-luvan (150 euroa) . Myös hevosen kilpailuluvat sekä rokotukset pitää olla kunnossa. Muista pitää rokotukset kunnossa.

C-LUPA

Kertalupa kilpailemiseen 3 tason kilpailuissa. Jos sinulla on D-lupa ja kauden aikana olisi tarjolla sopiva luokka  3 tason kilpailuissa, voit anoa seuralta C-luvan (50 euroa). Se oikeuttaa kilpailemaan yhdessä 3 tason kilpailussa yhden kerran (voit toki mennä kaksi luokkaa). Voit kauden aikana anoa ja kilpailla kahdesti C-luvalla. Luvan saat jäsensihteeriltä, ole ajoissa liikkellä, sillä prosessi on jokseenkin hidas. 

HEVOSMAKSUT

Kilpaillaksesi 2-4(5) tasoilla kilpailleksesi tarvitsee hevosesi olla rekisteröity sekä hevosen vuosimaksu maksettuna ( 40 euroa).

Kilpaillaksesi 1 tasolla hevosen vuosimaksua ei tarvitse maksaa, mutta hevonen tulee olla rekisteröity.

Ratsastajat hoitavat itse hevosiin liittyvät maksut ja rekisteröinnit. Muistakaa myös rokotukset kuntoon!

Tietoa rokotuksista löytyy liiton sivuilta 

Tietoa kilpailijan luvista löytyy liiton sivuilta 

HELP ME

Jos sinulla on lupien tai maksujen kanssa ongelmia, ota yhteyttä ensijaisesti

jäsensihteeri Elina Hänninen jsr.jasenasiat.[a]gmail.com tai tai 040 507 0739.

Sinua voi myös auttaa liiton henkilöt

Sanna Sassi
040-5537513, sanna.sassi@ratsastus.fi
seura- ja harrastetoiminta

Emmi Kupiainen
045-122 5772, emmi.kupiainen@ratsastus.fi
Kilpailutoiminta

Tarvittaessa voit olla myös yhteydessä jäsensihteeri Elina Hänniseen (jsr.jasenasiat[ a ]gmail.com tai  puh. 040 507 0739).

Tässä vielä linkki liiton sivuille, missä on luvat ja niiden hinnat: ratsastajan kilpailuluvat

ruusukkeet